
Виноград містить багато простих цукрів, таких як глюкоза і фруктоза, волокна провітамін А, вітамін В, вітамін С, К, Е і багатьох корисних копалин, наприклад, калій, залізо, кальцій, магній, фосфор або мідь. Також флавоноїди, антоціани.
Ківі – один з фруктів-лідерів за вмістом харчових волокон.Ківі корисне для нормалізації артеріального тиску,для підтримки імунітету та профілактики ГРВІ. Ківі в міру калорійне: у 100 г м’якоті міститься 50 ккал.
Банан містить в собі вітаміни групи С, В, вітамін А, магній, кальцій та фосфор.
Лимон багатий лимонною і яблучною кислотами, пектиновими речовинамии, каротином, фітонцидами. У них містяться вітаміни: В1, В2, аскорбінова кислота (вітамін С), рутин, а також флавоноїди, похідні кумарину, гесперидин, еріоцітрін й ерідіктіол.
Яблука містять корисну для організму клітковину й унікальний компонент – пектин.Разом вони позитивно впливають на травлення.У цих фруктах 10 вітамінів і 21 мікроелемент,та найбільше – заліза і вітаміну С.
Груша має помірну калорійність,у грушах є кислоти, які мають протизапальну і протимікробну дію.